Осим тога што смо на обуци за планинарске водиче III категорије добили три водича (Добривоје, Светозар и Миљан), на обуци за планинарске водиче II категорије два водича (Светозар и Добривоје), на обуци за маркиранте три маркиранта (Ненад, Јелана и Часлав), на курсу планинарске оријентације три оријертирца (Јелена, Стефан и Влада), ПК „Железничар“ постао је богатији за још три алпинистичка приправника.  На зимском алпинистичком течају који је на Старој планини организовала Алпинистичка секција Ниш било је пет полазника а обуку је завршило четри: Набојша Николић, Драган Костадиновић, Сузана Петровић и Небојша Китић. Инструктор је био Слободан Миловановић из Чачка, а асистент Саша Пантелић начелик АСН.

АСН је основана 2012. године као унија три клуба: ПАРК „Натуре“, ПАК „Мосора“ и ПК „Железничара“, имала је три приправника и пет течајаца. Данас ова секција има осамнаест чланова од којих je девет из  ПК „Железничара“.

Течајци су се упознали са зимским техникама кретања у навези, пробијања снежне стрехе, прављења зимских бивака, израде тврдих и меких носила, техникама абзајла, самоспашавања итд. 

Пожелимо им пуно успеха!

Leave a comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *