На акцију смо кренули из Ниша, 07.12.2014.године у 06.00 часова из градског парка „Чаир“. Одатле смо за 1 сат и 30 минута изашли на место „Марково Кале“, уз пут је падала ситна сипајућа киша. Од овог места киша је стала а ми смо наставили кретање по доста блатњавом друму, где смо на појединим местима упадали у блато до колена.

Око 10.00 часова изашли смо на превој „Црквиште“ на висини од 741 м.н.в. Ово је место где се граничи Гаџин Ханска са Нишком општином-Палилила. Угостили су нас наши добри пријатељи „ловци“ пустивши нас да се мало огрејемо крај њихове ватре.

Затим смо наставили кретање гребеном Селичевице и изашли на највиши њен врх Ибровица 902м.н.в око 13.00 часова. Време је било облачно, али без кише. Од врха смо наставили спуштање до села Вукманово, а затим преко села Габровца стигли до градскг парка „Чаир“ у 17.00 часова. Укупно смо прешли 34 километара.

Испод самог врха Селичевице смо направили паузу од једног  сата ради дружења са нашим добрим пријатељима из ПК Сува Планина, са којима смо направили и скупну фотографију, коју Вам достављам у прилогу.

У    Ниш смо према плану стигли у 17.00  часова.

Leave a comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *