Сајам туризма у Нишу традиционално окупља најзначајније туристичке посланике земље и региона; туроператере, хотелијере, туристичке организације као и остале гране привреде које индиректно учествују у развоју и пласману туристичких производа, како на домаће тако и на инострано тржиште. И ове 2016. године, у периоду од 26-28. априла, биће постављен штанд Планинарског клуба Железничар из Ниша. Клуб ће то искористити за презентацију својих активности, као и за промоцију активног одмора, који је све популарнији како код страних тако и код наших туриста.

Радно време за посетиоце:

  • Уторак (26.04.2016,) и Среда (27.04.2016,)  од 12.00 – 19.00

  • Четвртак (28.04.2016.)  од 12.00 – 17.00

{youtube}Lp0sHeD6rvU{/youtube}

ЗАШТО БАШ ПЛАНИНАРЕЊЕ?
Планинарење је спорт који већ неколико деценија постоји у Србији. Овај спорт је попут лова и риболова везан за боравак у природи, а природа и дружење су мелем за душу и рецепт за добру физичку кондицију. Планинари воле природу и брину о њој.

КАКАВ ЈЕ ТО СПОРТ?
За разлику од осталих спортова, планинарење није такмичарски спорт. Једини против кога ћете се такмичити док се пењете ка врху планине сте ви сами. Запамтите није тело оно што вас гони ка врху и оно што вас покреће, већ дух. Јачајте свој дух и своју вољу.

ЗАШТО ЈЕ ТО ДОБРО ЗА МЕНЕ?
Научи да уживаш у природи и да поштујеш природу и видећеш колико она може да пружи. Природа нас награђује својом лепотом и оним што је непроцењиво за човека: здраво тело и здрав дух.

ДА ЛИ ЈА ТО МОГУ?
Планинарење није исто што и алпинизам, мада се многи планинари баве и алпинизмом. Овде се ради о рекреативном планинарењу. Наш клуб има чланове од 1 до 97 година и отворен је за припаднике свих генерација.

ШТА НУДИ ПК ЖЕЛЕЗНИЧАР?
Планинарски клуб Железничар постоји од 1947. године. Данас је највећи планинарски клуб у Нишу и један од активнијих у Србији с великим бројем акција, излета и похода. Активности: излети, планинарење, високогорство, алпинизам и наравно, дружење са људима различитих професија, култура и националности које повезује љубав према природи. Клуб сваког викенда организује планинарске акције, од локалних једнодневних акција у околини Ниша, преко вишедневних и озбиљнијих ација у земљи и иностранству. Имамо вишегодишње искуство, као и сарадњу са извиђачима, спелеолозима и другим љубитељима природе. У оквиру клуба, сем класичног планинарења, активне су и спелеолошка, секција спортског пењања по стенама и алпинистичка секција. Наши тимови бележе учешћа на такмичењима као што су: такмичење у оријентацији, трка преживљавања, маратон и полумаратон.

ДОБРОДОШЛИ!

Leave a comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *