Протекли викенд био је тако богат садржајем да нисмо знали где би пре кренули. Док је једна група наших планинара уживала у лепим пределима Тупижнице, друга испробавала своје могућности у трци на Копрену, ми смо уживали у дечјем смеху и радости. У складу са планом Планинарског савеза Србије за побољшљње сарадње са школама и омладином,  у   суботу 25. маја  у сарадњи са ОШ „Ратко Вукићевић“ и ПСС-ом имали смо планинарску акцију намењену најмлађима, ученицима првог разреда ове школе. Специфичност ове „екскуртзије“ била је у томе што је школа овог пута била отворена и за родитеље, тако да су малишани повели и своје маме и тате. Маме, тате, другари и учитељица –  сви најважнији и најдражи на једном месту!

Видиковац с Каменичког Виса открио нам је Ниш као на длану.  Смех и радост били су свуда око нас. Застали смо да видимо сваког пужа, сваку бубу, дивили смо се вилињском коњицу, брали смо зову и коприву. И јели смо коприву! Препешачили смо око 4 км. а затим смо играли фудбал, багминтон, љуљали се на љуљашкама, јурцали  по прелепој ливади, а пилећа чорбица је била тако укусна да смо полизали порције. Онда нам је пљусак  покварио планове, па смо сви морали у заклон.  И као што увек бива, баш кад је било најлепше морали смо кући. Након свега најуморније су биле маме, док су наши мали другари били спремни за песму која се потом орила у аутобусу.
Наравно, ова наша авантура имала је и едукатвини карактер о чему се Нине нарочито побринуо.  Трудили смо се да нашим најмлађим другарима, а наравно и мамаma и татама покажемо шта је планинарење, да је оно не само спорт, него и дружење и љубав према природи и да су сви добродошли без обзира на године.  Циљ ове наше авантуре био је да покажемо како је  природа човеку велики пријатељ кога морамо добро чувати. Наравно, нисмо заборавили ни Бој на Чегру и стихове који славе овај догађај.
Захваљујемо учитељицама  Тањи и Јелени које су се одазвале овој акцији и помогле нам да припремимо овај планинарски догађај за наше мале пријатеље.
Надамо се да ће се неки од њих наћи суртра у редовима добрих планинара и да ће даље ширити љубав према природи и овом спорту.

Leave a comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *