Судбоносно ДА на Трему! Наши другари Тања и Пода обавезали су се на вечну љубав на највишем врху Суве планине.

Честитамо им од срца и можемо им пожелети „на многаја љета“, а оно што сами пожеле, нека им се и оствари.

Искрено се надамо да ће ово, прво икада забележено венчање на Трему, подстаћи још доста младих људи да почну да званично започињу заједички живот на необичним местима, у предивној природи којом наша Србија располаже. Да своју љубав преносе и на љубав према природи и здравом животу. И обратно, да боравком у планини, и они сами, а и њихове званице, још више заволе природу и планинарење.

И некако је најправедније што су, надамо се, низ венчања на Трему отпочели Тања и Ненад (Татјана Рашевић и Ненад Подовац)…

                                            ***

…Са места до кога је ка Трему могла грудву добацити, али због белине узроковане сибирским мразем, мећавом и олујом, овај врх није могла видети…обрушила се несрећним случајем Тања кроз снежну стреху у дубоку провалија. Белина је у тренутку нестала, а њу је окружила сабласна тама. Борила се, у тих пар секунди телесно сломљена, али духовно ојачала више него за цео претходни живот. Морала је остати прибрана и сачекати своје спасиоце који су кренули да је траже, да пробијају снежне сметове, да и сами од умора губе свест, али до ње су морали доћи!

Човек је понекад много јачи и може поднети толико тога, да изпрва није ни свестан да поседује такве способности.

Уверила се и Тања у све то, када је, са лампом на челу, предводивши њене спасиоце, до ње дошао Ненад. Тада је од њега добила и први поклон…ОСМЕХ! Ненад Подовац, човек невероватне снаге, упорности и, што је тада посебно било важно – непоправљиви оптимиста!

                                                   ***

Тања је до тог фебруарског дана 2010.године носила надимак Тањичак Пламичак. По опоравку, додала је и Тремичак.

Вест да ће њих се њих двоје венчати и није нас изненадила. Ваљда их је планинарска судбина саставила.

На Тањин предлог, камена ознака на Трему, коју смо ко зна колико пута походили, љубили, фотографисали се поред ње…од дана венчања, 25.августа 2012.године, носи назив „камен љубави“. Ваљда као позивница другим паровима. И као подсетник.

Била је то планинарска акција и велико славље, све у једном дану и на једном месту. Испред нашег клуба, поклоне су однели председник Драган Нинковић и Предраг-Пеца Илић.

Матичар, кумови, сватови…на венчање су кренули, уместо у свечаним оделима и обувени у елегантне ципеле, у планинарској одећи, са ранчевима на леђима и обувени у гојзерице.

                                                     ***

Још једном, честитамо од срца и НА  МНОГАЈА ЉЕТА.

И, на крају, питање – ко су следећи?

                                                                        Мирослав Докман, Ниш

Leave a comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *